Despre noi

Ce este un ERP?

 

Sunt multe definitii atribuite solutiilor ERP, scrise fie intr-un limbaj mai tehnic, fie pe intelesul tuturor. Ce este, “pe scurt si la obiect” Enterprise Resource Planning (ERP)? Este o solutie la care companiile apeleaza pentru a combina, organiza si mentine informatiile de care au nevoie pentru operatiunile de business. Suna tot complicat? Practic, solutia inglobeaza toate operatiunile cheie ale unei companii, inclusiv productie, distributie, financiar, resurse umane si departamentele de relatie cu clientii intr-un singur sistem software.

Cu alte cuvinte poate te intrebi – “cand ar trebui sa ma gandesc ca am nevoie de o astfel de solutie?” Ei bine, sunt mai multe scenarii insa ar fi un moment care poate marca un astfel de inceput – atunci cand compania este pe un trend ascendent si se observa o nevoie acuta de informatii mai bine structurate.

Ocolesc intentionat sintagma “sistem ERP”, din mai multe considerente: ERP este, la nivel practic, mai complex decat un simplu sistem software si trebuie tratat in consecinta. Implementata cu succes si folosita ca atare, o astfel de solutie are rezultate pozitive la nivel de eficienta, performanta si profitabilitate. Este o concluzie desprinsa din experienta multor proiecte implementate cu succes. Si da, asa cum orice succes este, in general, greu de obtinut, asa si procesul de implementare implica timp si resurse financiare si umane semnificative. Insa, pentru a incepe cu inceputul as spune ca informatia sta la baza deciziei argumentata si coerenta pentru afacerea ta.

 

Ce optiuni ofera piata?

 

Pe piata vei gasi multe optiuni vizavi de producatorii de solutii ERP existenti insa cele mai importante, la nivel international, sunt Oracle Applications, SAP si Microsoft Dynamics. Pe langa acestea mai sunt alte solutii specializate pe diverse industrii, de nisa.

Daca ne referim, in schimb, la variantele pe care le ai la indemana in materie de informatie disponibila, atunci te pot asigura ca aceasta exista. Din plin. Majoritatea solutiilor sunt sustinute de un volum mare de date, menite sa te convinga ca solutia X sau Y este cea mai buna solutie pentru afacerea ta. Cam aici intervine erpadviser.ro.

 

De ce erpadviser.ro?

 

Informatia da putere. Vorbesc, bineinteles, despre informatia obiectiva, de calitate. Asa cum spuneam si mai devreme, punctul de plecare in acest proces complex si, uneori complicat, de implementare a unei solutii ERP il constituie informatia. Dobandita din literatura de specialitate si consolidata in experienta practica de-a lungul a zeci de proiecte, cred ca am ajuns in acel punct al carierei mele in care pot fi de folos celor care se afla la inceput si au nevoie de o opinie specializata, dar neutra. De la aceasta idee am plecat atunci cand am decis sa creez erpadviser.ro – sa ofer o parere avizata, un punct de vedere obiectiv.

De asemenea, sper ca informatiile sa fie de folos si acelora care se afla in plin proces de implementare insa constata ca obiectivele de business propuse a fi atinse la final se indeparteaza pe zi ce trece – si trebuie sa ia o decizie.

 

Daca o sa reusesc sau nu, astept sa-mi spui si tu la contact@erpadviser.ro.